Giulio Cappellini

by

Arquitecte i dissenyador italià de renom, Giulio Cappellini, format per Gio Ponti (qui l´ ensenyà a pensar en els detalls) a l´ universitat politècnica de milà, és a més a més director d´ art i caça talents. Nascut el 1954, ha creat una marca de disseny (Cappellini)  que engloba molts dissenyadors amb botigues arreu del món.

Cappellini es dedica a projectar ambients i objectes sense trair la seva historia, la seva cultura, la seva tradició. Està convençut que hi ha molt per fer gràcies a les noves tecnologies, els nous materials, els nous processos constructius… És un apassionat del seu treball, s´ horroritza davant la ignorància i la falta de curiositat. Així doncs és una persona molt curiosa, sempre obert per aprendre noves coses i sobretot, una persona  generosa  que ha divulgat els seus coneixements arreu del món, lo que li ha permès aprendre de altres persones. Així doncs és una persona que segueix un procés d´ aprenentatge continu, un procés de millora continua.

Ha descobert molts talents dins del món del disseny ja que va ser el primer en sortir d ´ Itàlia en busca de joves promeses. Al principi va ser molt criticat perquè el disseny italià estava molt en voga i no s´ acceptava que s´ anés a buscar dissenyadors fora del país. Apassionat del viatge,  amb ell li era igual ser criticat perquè el seu objectiu era saber el que passava pel món. Actualment està molt orgullós d´ haver format a grans dissenyadors com Jasper Morrison , Patrick Norguet o Tom Dixon .

Li agraden els objectes senzills però no banals, vol crear objectes útils que tinguin sentit. Per això considera que és molt important el joc de les proporcions. El sentit autèntic del disseny segons Cappellini és sortir dels museus per entrar a les cases (és un gran admirador de Ikea ja que considera que ha democratitzat el disseny). Defineix la casa actual com una cosa on lo que importa no és tant la organització del espai  en base a un programa, sinó la flexibilitat  d´aquest espai (un espai flexible  et permet posar allò que t´ agrada i expressar la teva personalitat, i això és lo realment important per Cappellini a l´hora de definir la casa actual). Pensa que el consumidor d´ avui en dia està definit per la paraula llibertat i que per tant  és important ser conscient que la casa d´ avui és una espècie de collage molt personal ja que els gustos de les persones són molt diversos.

Adam Goodrum - 2008   Stitch Chair  Cadira totalment plegable fabricada amb placa d´ alumini; lacats disponibles en blanc, blau, groc, gris, vermell i negre,  o en una versió multicolor. Peus en polipropilè blanc. Stich Chair  és una nova tipologia de producte que permet, gracies a les seves bissagres, tenir una cadira que pot reduir al mínim les seves dimensions quan es plega. També té un embalatge de cartró personalitzat.

Adam Goodrum - 2008 Stitch Chair Cadira totalment plegable fabricada amb placa d´ alumini; lacats disponibles en blanc, blau, groc, gris, vermell i negre, o en una versió multicolor. Peus en polipropilè blanc. Stich Chair és una nova tipologia de producte que permet, gracies a les seves bissagres, tenir una cadira que pot reduir al mínim les seves dimensions quan es plega. També té un embalatge de cartró personalitzat.

Shiro Kuramata - 2009       Homage to Mondrian Armari amb portes i calaixos inspirat per les obres més grafiques de Piet Mondrian.

Shiro Kuramata - 2009 Homage to Mondrian Armari amb portes i calaixos inspirat per les obres més grafiques de Piet Mondrian.

Alessandro Mendini - 2009      Proust Geometrica Fotó amb estructura de fusta, tapissat amb una tela multicolor. Creat el 1978 per el Palazzo dei Diamanti a Ferrar, va ser inmediatament reconegut com un icone del disseny del segle XX i un dels punts de referencia més famós i esencial en la búsqueda de la forma i la perfecció estètica. Cappellini va heretar la peça l´any 1993 i avui dia la Proust Geometrica, tapissats i acabats a mà segons mana la tradició, conserva les formes del fotó original però a la vegada dona una nova imatge i valor al disseny original.

Alessandro Mendini - 2009 ProustGeometrica. Fotó amb estructura de fusta, tapissat amb una tela multicolor. Creat el 1978 per el Palazzo dei Diamanti a Ferrar, va ser inmediatament reconegut com un icone del disseny del segle XX i un dels punts de referencia més famós i esencial en la búsqueda de la forma i la perfecció estètica. Cappellini va heretar la peça l´any 1993 i avui dia la Proust Geometrica, tapissats i acabats a mà segons mana la tradició, conserva les formes del fotó original però a la vegada dona una nova imatge i valor al disseny original.

Links interessants:

http://www.tv3.cat/videos/1533199/Anima—07102009

www.cappellini.it

JM


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: