Turning Torso

by

Comentari crític del Turning Torso

 El Turning Torso, edifici dissenyat per Santiago Calatraba, està situat a Malmö (Suècia) i representa el tors humà. La construcció d’aquest va ser motiu de petits enfrontaments entre l’arquitecte i el govern de l’HSB. S’ha dit que l’execució de l’obra  va provocar “xocs culturals, crisis financeres i frustracions personals”.

 El projecte inicial comptava amb un pressupost tancat que es va haver d’ampliar degut als imprevistos sorgits durant l’execució de l’obra. El treball realitzat pel president de l’HSB va ser merament correcte: era ell qui contactava en tot moment amb Calatraba i l’informava de com anaven les obres però, el fet d’haver d’ampliar el pressupost afegint diners el govern de l’HSB va provocar la destitució del president.

  Un altre dels problemes sorgits van ser els mals entesos entre els treballadors de l’obra i el propi arquitecte. Tot això es va agreujar amb l’aparició d’unes esquerdes a la façana de l’edifici les quals el govern va acusar a Santiago Calatraba per no haver supervisat el material emprat. Finalment, l’arquitecte va haver de fer un desplaçament d’última hora a Malmö i enfrontar-se a una reunió bastant tensa sobre el seu propi projecte.

 La conclusió a la que podem arribar és la mala gestió econòmica que es va dur a terme durant l’execució de l’obra, tot provocant la destitució del president.

 L’edifici però, va ser premiat com a “millor projecte d’edifici residencial del món” en el MIPIM de Cannes l’any 2005.

 Laia Jiménez Llàdser

1r EE

 5.-Malm[1]

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: