El socialista,el arquitecto y la Turning Torso. Reflexió escrita.

by

La Turning Torso neix de la idea de Johnny Örbäck, aleshores gerent de la constructora HSB, de convertir una escultura Santiago Calatrava en un edifici residencial que havia de convertir-se el nou skyline de Malmö.

 Santiago Calatrava es contractat per dur a terme el projecte de la Turning Torso, i per tant per que a més a més del disseny del projecte, perquè ofereixi els seus serveis de consultor durant l’execució de l’obra.

Així doncs, tot i que Calatrava fa una feina excel·lent en la projecció de la Turning Torso, falla alhora de oferir els seus serveis com a consultor ja que, al tenir projectes per tot el món, no es pot dedicar en exclusiu a la Turning Torso. Per tant no crec que el paper de Santiago Calatarava fos el correcte, tot i que el projecte en si fos magnific.

 Per altra banda Johnny Örbäck té una idea visionaria, que pretén donar a Malmö, i a Suècia, un símbol. No obstant, com explica Calatrava, potser Suècia no és el lloc més indicat per ser un visionari. La cultura del país, i la manera de fer de la constructora, que no entenen la forma de treballar dels arquitectes espanyols, ni el projecte en si, li acabaran costant la feina a Örbäck. Així que tot i que la idea i la intenció son bones, la seva manera de dur a terme el projecte potser no o es tant.

 Per tant el que crec que va fallar en l’execució del projecte i la construcció de la Turning Torso és, en primer lloc, la cultura Sueca que junt amb la manera de treballar de la constructora, no saben entendre el projecte, així com la falta de comunicació entre l’equip de Calatrava i el de la constructora HSB, i per ultim com la manca de lideratge de Johnny Örbäck i les carències del seu equip, que no sap dur a terme una gran obra com la Turning Torso, i que al final es tradueixen en gairebé 4 anys de retard i de desenas de milions d’euros fora de presupost.

 Tot i això la Turning Torso s’ha acabat convertint en el nou símbol de Malmö, en el segon edifici residencial més gran d’Europa, i guanyant al 2005 el premi MIPIM al millor edifici residencial del món.

 

Joan Marc Ortiz Radio

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: