Reflexió de l’edifici Turning Torso

by

 

Manel Quirós 1er.EE

En la pel·lícula: “El socialista, el arquitecto y la Turning Torso” vista el dia 23/10/2009, la qual tracta del desenvolupament de la Turning des de que es comença  a fer l’encàrrec fins a la seva execució final. En aquesta pel·lícula s’hi poden observar alguns problemes que tenen des de l’encàrrec fins a la seva execució final.

 El primer problema important en el que s’hi troben el president de l’HSB és el mal càlcul pressupostari, fet el qual va fer que més tard això fos un dels problemes més greus durant la execució de l’obra. En quant al president de l’HSB el seu comportament va ser el correcte ja que des del començament va ser ell qui va contactar amb l’arquitecte, que en aquest cas era Santiago Calatrava, i durant l’execució de l’obra va ser ell també qui contactava amb Santiago per tal de solucionar els problemes que hi havien durant la realització de l’obra ja siguin econòmics com materials. L’únic que cal destacar del comportament del president de l’HSB respecte a la Turning Torso és el mal pressupostatge de l’obra, ja que per aquesta raó va ser destituït del càrrec de president.

En quant al treball realitzat per Santiago Calatrava, va ser el adequat, ja que quan l’empresa de l’HSB el cridava ell sempre que podia hi anava, hi responia els dubtes que tenien i també donava solucions als problemes econòmics que tenia la constructora en quan a l’execució de l’obra. També a Santiago se’l va acusar de ser el culpable de les esquerdes trobades a la llosa de la coberta, ell va declarar davant de la empresa constructora que ell no havia tingut la culpa d’aquestes esquerdes, ja que eren els propis tècnics del govern els que havien de haver supervisat tot el material que entrava a l’obra, d’aquesta manera s’assegurarien que era el material correcte per la realització de la Turning Torso.

El que va fallar durant l’encàrrec, la concepció i l’execució de la Turning Torso va ser: en primer lloc un mal pressupost inicial per part de la constructora de l’HSB, ja que si aquest pressupost de diners hagués estat el adequat, no haguessin tingut tant problemes de estar contactant amb Santiago, per tal de que aquest intentes reduir despeses mitjançant canvis com per exemple: reduir les finestres de la façana perquè amb aquest petit canvi la constructora ja no hauria de pagar tant.

Durant la concepció de la Turning Torso el problema que va fallar era que els treballadors de l’empresa de l’HSB no interactuaven amb els de Santiago, fent així que hi haguessin com dos petits bàndols i que mai es posessin d’acord. Aquest petit incident va ser solucionat per Calatrava amb una de les visites fetes durant la concepció de l’obra.I per últim cal dir que el problema que es va trobar durant la execució de la Turning Torso va ser: que l’empresa constructora va haver de posar bastants milions més d’euros, ja que amb el que la propia empresa havia pressupostat no hi havien suficients, fet el qual va donar pas a que el president de l’HSB fos substituït per un altre president.

En conclusió, es podria dir que els problemes més greus que hi han haver durant la realització de Turning Torso són: l’econòmic, en quant al pressupost, la planificació de l’obra i per la destitució del president de l’HSB pel seu mal comportament respecte al increment de diners per acabar la construcció de la Turning Torso. 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: