El Socialista, el Arquitecto y la Turning Torso

by

Tomeu Clar EE

turning_torso_03[1]

       En l’any 1999 Johnny Örbäck, director executiu de l’empresa constructora HSB es va posar en contacte amn Santiago Calatrava per encomanar-li el disseny del que ara és la Turning Torso.

       Durant tot el procés de construcció i execució del projecte hi van haver molts problemes que, des del meu punt de vista, els més importants van ser la falta de comunicació entre les dues parts (HSB i equip de Calatrava), i l’alt pressupost.

       Calatrava va incumplir les dates d’entrega dels plànols, problema greu ja que sense ells no es pot construir, i va intervenir poc durant el procés de construcció de l’edifici. En ple procés de construcció es van detectar unes esquerdes en les soldadures del formigó armat. Aquestes dos fets van provocar un retràs important del projecte i un augment del seu cost. El pressupost es va arribar a superar en 40 milions d’euros.

      La suma de tots aquests factors van provocar la destitució de Johnny Örbäck. Injusta destitució ja que ell havia estat l’única persona que havia cregut amb el projecte des del principi i havia fet tot el possible per posar solucions als problemes que s’havien trobat com la falta d’intervenció de Calatrava, els alts costos, etc..

      L’any 2004 el projecte es va finalitzar i Calatrava va rebra el premi al millor edifici de vivendes.

      Conclusió: Abans de treballar amb un país estranger cal que es coneguin bé les dues cultures i les costums de treballar de cada una. També és molt important fer un bon pressupost inicial i un bon estudi general del projecte per evitar errors com els de la Turning Torso.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: