Tomeu Clar EE

by

Alberto Durero

                                                                                          

    Alberto Durero va néixer el 21 de maig de 1471 a Núremberg (Alemania). Reconegut en tot el món per les seves pintures, dibuixos, gravats i escrits teòrics sobre l’art, és l’artista més famós del Renaixament alemany. Va exercir una gran influència sobre els artistes del segle XVI del seu propi país i dels Països Baixos.

     El seu pare, Alberto Durero el Viejo, va ser el seu primer mestre. D’aquesta primera formació, Durero va heredar el llegat de l’art alemany del segle XV.

     Durant el segle XVI, la millora de les relacions amb Italia a través del comerç i la difusió d’idees dels humanistes italians pel nord d’Europa inspiràren noves idees artístiques al món de l’art alemany, de tradició més conservadora.

     Pels artistes alemanys resultava difícil juntar la seva imaginació medieval, representada amb riques texturas, colors brillants i figures amb gran luxe de detalls, amb les característiques que els artistes italians posaven a l’antiguitat clàssica, els temes mitològics i les figures idealitzades. La tasca que Durero es va plantejà va ser la de proveïr als seus compatriotes d’un model amb el qual poguessin combinar l’interés empíric dels detalls naturalistes amb els aspectes més teòrics de l’art italià.      

     En la seva correspondència i en diverses publicacions, Durero va insistir en que la geometría i les mesures eren la clau per l’enteniment de l’art Renaixentista italià i l’art clàsic. 

     Durero va dedicar molt temps a escriure, però altres artistes contemporanis seus, posaven més atenció als gravats en plaques de coure i fusta de Durero, que en els seus escrits.

De la medida

     De la medida és un dels llibres més grans de la teoria de l’art del primer Renaixament, època en la qual es varen agermanar l’art i la ciencia.

    En aquest tractat Durero va recopilar els coneixements geomètrics que havia anat adquirint en tallers, llibres antics i tractats teòrics italians. En aquest sentit De la medida és una enciclopèdia matemàtica per a pintors , composta i redactada per un d’ells. Al llarg dels seus escrits l’artista parla sobre qüestions fonamentals sobre les linies, les superfícies i els cossos. 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: